4 Şubat 2015 Çarşamba

Android Telefonlarda Pil Ömrünü Uzatma Rehberi

Android Telefonlarda Pil Ömrünü Uzatma Rehberi
Akıllı telefonlar gün geçtikçe donanımsal olarak gelişmekte.Bu gelişim süreci telefon batarya ömrünü kısalttı.Eski telefonlarda misal nokia 3310 gibi modellerde pil ömrü 1 haftaya kadar dayanıyordu.Yeni gelişen teknoloji ile bu pil ömrü ne yazık ki geçerli değil.Artan donanım ve ekran boyutu ne yazık ki pil ömrünü kısaltmakta.pilBu yazımız da sizlere 1 günü zor geçirdiğimiz akıllı telefonlarımızın pil ömrünü nasıl uzatabileceğimiz den bahsedeceğiz.
 EKRAN PARLAKLIĞI
Ekranı son parlaklıkta kullanmaktan kaçının. Parlaklığı bulunduğunuz ortama göre ayarlayın.(Eğer cihazınızda otomatik parlaklık özelliği mevcutsa onu kullanmanızı tavsiye ederim.)

 DUVAR KAĞIDI
Canlı renklerde ve hareketli duvar kağıtları çok hoş durabilir ama en çok şarj yiyen faktörlerden biri de arkaplandır. Özellikle Amoled ekranlar için gri tonlarda ve hareketsiz duvar kağıtları kullanın.

MULTİMEDYA
Bluetooth, WiFi, Mobil Veriler, GPS, Senkronizasyon gibi kullanmadığınız multimedya özelliklerini kapalı tutun.

WIDGETLAR
Widgetlar da tıpkı hareketli duvar kağıtları gibi telefonunuza güzel bir hava katabilir fakat sürekli arkaplanda çalıştıkları için hem şarjınızı hem de RAMinizi sömürürler. Kullanmadığınız widgetları ekranınızdan kaldırın.

GÜNCELLEMELER
Üretici firmalar cihazlarına boşu boşuna güncelleme yollamazlar. Her güncelleme yenilikler ve onarımlar içerir. Yazılım güncellemelerini yakından takip edin.

ÇÖP DOSYALAR
Akıllı cihazımızda her zaman kullanmadığımız uygulamaların kalıntıları, sildiğimiz uygulamaların çöp dosyaları kalır. Bunları ortadan kaldırırsak cihazımız çok daha akıcı çalışacaktır. “Clean Master” veya “Advanced Mobile Care” gibi uygulamalar bu konuda size fazlasıyla yardımcı olacaktır.

GÜVENLİK
Akıllı telefonumuzun güvenliği de uzun bir pil ömrü açısından önemlidir. En iyi antivirüs uygulamaları olarak “Eset Mobile Security” ve “Dr. Web”i önerebilirim.

 SES DÜZEYLERİ
Titreşim, dokunma ve ekran kilidi sesleri gibi eğlenceli efektler de oldukça şarj yer. Kullanmadığınız sürece bunları da kapatın.